Gegrilde courgette

Wil je lekker groenten eten bij een stukje vlees of vis. Dit is weer eens wat anders dan groente koken of bakken. Als bijgerecht is de gegrilde courgette namelijk heerlijk. Zeker zomers op de BBQ! Op deze manier wordt het bovendien een stuk gemakkelijker om aan je dagelijkse hoeveelheid groenten te komen. Deze gegrilde courgette is zo lekker bereidt dat je ze simpelweg niet meer kunt laten staan. Genoeg groente eten was nog nooit zo gemakkelijk.

Ingrediëntengegrilde courgette

2 grote courgettes (voor een kleurrijk tafereel kies je voor een gele en een groene courgette)
peper
zout
2 tenen knoflook
1 ui
olijfolie
eventueel wat fetakaas

Bereiding

Was de courgettes van tevoren goed schoon en zorg dat al het vuil van de schil verdwenen is. Die schil laten we er namelijk gewoon aanzitten aangezien hier de meeste vitamines in schuilgaan. Snijd de courgettes vervolgens in ronde plakken van ongeveer een halve tot een hele centimeter dik. Breng de plakken op smaak met het zout en peper en leg ze een half uur lang op een droogrek of in een vergiet zodat al het vocht uit de courgette kan trekken.

Maak ondertussen een simpele marinade in een kom met een scheut olijfolie, de uitgeperste knoflooktenen en peper en zout. Is er een half uur verstreken? Doop de courgetteplakken in de marinade en dep daarna zorgvuldig af.

Zet ondertussen de grillpan op het fornuis en laat de pan goed heet worden of zet een tafelgrill op de middelste stand. En zomers zet je natuurlijk de BBQ aan voor deze heerlijke gegrilde courgette.

Grill de plakken courgette kort (circa 5 a 6 minuten) op de grill tot de plakken wat slapper worden en er lichte grillstrepen op de courgette ontstaan.
Wanneer de courgetteplakken gaar zijn haal je ze van de grill en leg de plakken op een mooi bord of in een mooie schaal. Maak het geheel af met wat verkruimelde fetakaas. Niet zo’n liefhebber van dit type kaas? Dan kun je deze ook weglaten of kiezen om tijdens het bakken wat plakjes champignon of tomaat toe te voegen. Serveer de courgetteplakken warm als bijgerecht. Smullen maar!