Courgette wokken

De courgette is een gemakkelijk te telen en ook eenvoudig te bereiden groente. Courgette is uitstekend geschikt om te wokken of roerbakken en kan op die manier in allerlei gerechten worden gebruikt. Vooral in vegetarische schotels wordt regelmatig courgette gebruikt omdat het een voedzame groente is die vlees prima kan vervangen. Maar natuurlijk kun je courgette ook gebruiken in een maaltijd met vlees of vis. Courgette wokken is eenvoudig en dit recept is dan ook door iedereen te maken. Courgette is een groente die snel kan worden bereid, het wokken neemt alles bij elkaar nog geen tien minuten in beslag.

Ingredi├źnten voor het wokken van courgette

Voor heerlijk smakelijke gewokte courgette heb je het volgende nodig:

1-2 courgettes
1 eetlepel olie
┬Ż eetlepel sesamzaad
1 theelepel gemberpoeder
1 teentje knoflook

De bereiding van gewokte courgettecourgette wokken

Rooster allereerst het sesamzaad in een droge pan. Pas op dat het niet te donker wordt. Doe vervolgens de olie in een wok en fruit hierin de uitgeperste teen knoflook. Was de courgettes en snijd ze in de lengte doormidden. Snijd de stukken courgette vervolgens in plakken. Voeg deze bij de gefruite knoflook samen met de gemberpoeder. Roerbak de groente vervolgens gedurende 4 tot 5 minuten op hoog vuur en schep regelmatig om tot deze gaar is. Strooi voor het serveren het geroosterde sesamzaad over de courgette.

Serveer suggesties

Wil je courgette wokken voor een vegetarische maaltijd? Serveer de gewokte courgette dan met gebakken aardappeltjes of aardappelpuree en wellicht een vegetarische vleesvervanger. Maar ook in combinatie met vlees of vis zoals bij voorbeeld een lekker mals biefstukje of een zalm smaakt dit gerecht uitstekend.