Koolhydraatarme Courgetti

Koolhydraatarme recepten met courgetti

Het voordeel van het koken met courgettes is dat het makkelijk te bewerken is. Je kunt allerlei kruiden gebruiken om het lekker op smaak te brengen. Je kunt plakjes grillen, stukjes stoven of bakken, maar tegenwoordig kun je zelfs spaghetti maken van courgettes. Omdat het een combinatie is van beide woorden, noemen ze het meestal courgetti. Courgetti zijn dus eigenlijk dunne courgette sliertjes.

Courgetti is een verstopte groente

Courgetti is momenteel razend populair, dit komt doordat het pasta kan vervangen in verschillende gerechten en daarnaast krijg je dus een hoop meer groenten binnen wat natuurlijk super gezond is. Het voordeel van het gebruik van courgettes vooral in pasta gerechten is dat je de pasta, wat veel koolhydraten bevat, kun vernvangen door groente. Je eet dan dus minder koolhydraten, minder calorieën, meer groenten, meer vezels een meer vitamines en mineralen. Dat zijn dus alleen maar voordelen als je pasta vervangt door courgettes. Courgetti past daarom perfect in het koolhydraatarme dieet. Naast courgetti kun je namelijk ook lasagnebladeren vervangen door courgette plakken. Je krijgt dan een heerlijke voedzame maar koolhydraatarme lasagne schotel.

Dit is een eenvoudig maar lekker courgetti recept:

 Ingrediënten voor 2 personen:

  • 2 courgettes
  • 20 gepelde garnalen
  • 4 teentjes knoflook
  • ½ prei
  • 10 cherry tomaatjes
  • Flinke eetlepel groene pesto
  • Olijfolie
  • Zout en peper

Bereiding

Was de courgettes en gebruik een spiraalsnijder om courgetti sliertjes te maken. Wanneer je geen spiraalsnijder hebt kun je het ook met een mesje doen, maar dan is het wel meer werk. Pers de teentjes knoflook en snijd de halve prei in ringen en de tomaatjes doormidden. Verdeel wat olijfolie in de pan, voeg de knoflook en gesneden prei toe en bak tot je de knoflook begint te ruiken. Voeg dan de gepelde garnalen toe en bak alles kort aan en hussel alles af en toe om. Als de garnalen bijna gaar zijn voeg je de courgetti, de pesto en de tomaatjes toe. Bak alles op hoog vuur en roer regelmatig in de pan. Doe er als laatste nog wat peper en zout overheen en eventueel nog wat verse basilicum.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *