Courgette pasta

Courgette pasta

Pasta van courgette is een heerlijk gezond en bovendien licht gerecht. Met name met warm zomerweer is dit een lekker gerecht. Je wil met dat mooie weer natuurlijk licht eten en niet te lang in de keuken staan. Er bestaat weleens verwarring of je nu pasta met courgette of pasta van courgette maakt. Het kan allebei natuurlijk, maar we hebben het hier echt over pasta die gemaakt is van de courgette.

De bekendste vorm van pasta van courgette is de spaghetti, ook wel courgetti genoemd. Deze courgetti maak je makkelijk met een spirelli spiraalsnijder of anders een mandoline. Je kunt deze pasta van courgette traditioneel Italiaans met bolognese saus met rundergehakt eten, maar het is ook bijzonder geschikt om vegetarisch te eten, wat we in dit recept ook doen.

Ingrediƫnten voor 4 personen

3 courgettes
1 ui
200 gram cherrytomaatjes
250 gram fetakaas
1 teentjes knoflook
75 Ć” 90 gram pesto
peper en zout
twee eetlepel olijfolie

Bereiding

Snipper een ui en pers de knoflook fijn. Doe de olijfolie in een koekenpan en verhit deze. Dan fruit je de ui met de knoflook aan in de pan. Was de cherrytomaatjes en verwijder de groene steeltjes. Snijd de tomaatjes doormidden en bak ze kort mee.courgette pasta

Was de courgettes onder de kraan, droog ze af en schaaf er dunne juliennesliertjes van met een spiraalsnijder. Deze komen eruit te zien zoals op de foto.

Voeg dan de gesneden courgette pasta toe en verhit deze kort. Voeg daarbij een klein beetje peper en zout.

Als laatste voeg je de pesto gelijkmatig toe in de pan en meng het geheel ondertussen door elkaar. Doseer goed en proef ondertussen. Pesto is een heerlijke smaak, maar kan ook gaan overheersen wanneer er teveel van gebruikt wordt.

Snijd de feta in kleine blokjes of schep deze uit een potje. Serveer de pasta van courgette met de tomaatjes en garneer het met de feta.

Variatie

Je kunt van de pesto ook een heerlijke saus maken. Je doet de pesto dan niet in de koekenpan, maar maakt deze apart klaar. Breng in een pannetje 200 gram kookroom langzaam warm. Snijd de feta zo klein mogelijk en strooi deze erdoorheen. Met een garde maak je de saus gelijkmatig en egaal. Als laatste voeg je dan de 90 gram pesto alla Genovese toe en roer die ook gelijkmatig met de garde door de saus. Blijf goed roeren en serveer je courgette pasta met een toef pestosaus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *