Gevulde courgette met kip

Een lekkere gevulde courgette met kip kan als een hele maaltijd dienen of als onderdeel van het avondeten. Je kunt de courgette naar gelang je wensen vullen. We hadden al deze courgette uit de oven met gehakt, wortel en paprika dus vandaag maken we een gevulde courgette met kip, paprika en tomaten.

Ingrediënten

Voor een goed gevulde courgette met kip voor 2 personen heb je het volgende nodig
gevulde courgette met kip
2 courgettes

2 kipfilets

150 gram geraspte kaas

3 tomaten

1 gele paprika

Peper en zout

2 eetlepels olijfolie

Bereiding van de gevulde courgette met kip

Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook de courgettes in ruim kokend water circa 5 mintuutjes. Snij ondertussen de kipfilet in blokjes en bestrooi ze met een snufje peper en zout. Maak de tomaten en paprika schoon, ontdoe de paprika van de kern en de tomaten van de groene bovenkant. Snij ook deze in kleine blokjes.

Laat de courgettes even afkoelen nadat je ze uit het water hebt gehaald en snij dan de steelaanzet eraf en de courgettes in de lengte doormidden. Haal voorzichtig de zaadlijsten uit de courgette met een lepel en leg de uitgeholde helften in een ovenschaal.

Bak ondertussen de kip rustig in 2 a 3 minuten op hoog vuur een beetje gaar en bak de paprika nog een minuut mee. Schep dit mengsel in de courgettes, verdeel de tomatenblokjes erover en bestrooi de courgettes met geraspte kaas.

Nu nog circa 25 minuten in de oven en je hebt een heerlijk gerecht. Klaar zijn je gevulde courgette met kip. Eventueel kun je er nog voor kiezen om wat aardappels te bakken als je flinke trek hebt.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *